חזרה

עמוד הבית > אזורי מגורים
ועד השכונה | מחברים: שירה גודמן; מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית. צוות גיאוגרפיה
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית

בתל-אביב יש שכונות רבות. למשל: נווה-צדק (במרכז העיר) , עג'מי (ביפו) , רמת-אביב ג' (בעבר הירקון), יד אליהו (במזרח העיר). יש שכונות שבהן תושבי השכונה בחרו ועד שכונה – הועד מורכב מכמה אנשים שנבחרו ומייצגים את התושבים ופועלים למען השכונה.

כבר בראשית ימיה של תל-אביב, כשהיא עוד הייתה שכונה קטנה מחוץ לחומות של יפו, פעל כאן ועד שכונה, הלא הוא הוועד של שכונת אחוזת בית. הוועד של אחוזת בית קבע כללים שונים שעל-פיהם נדרשו התושבים לנהוג. למשל, הוא אסר לפתוח חנויות בשכונה, כדי שהיא תישאר שכונת מגורים שקטה, ולא תהפוך לאזור מסחרי.

כאמור, גם היום יש בכמה שכונות בתל-אביב-יפו ועדי שכונה שפועלים למען השכונה שלהם.

הנה, למשל, סיפורו של ועד השכונה של שכונת נווה-צדק. תושבי השכונה הזאת הקימו את ועד השכונה שלהם כדי שהוא יפעל להבטיח שנווה-צדק תישאר שכונה קטנה, מיוחדת וציורית, כמו שהיא הייתה בעבר. אחת הפעולות שיזם הוועד נועדה למנוע את הריסתה של גינת שלוש, גינה קטנה ומקסימה בלב השכונה. התושבים גילו כי יש תכנית למכור את הקרקע שהגינה נמצאת עליה, כדי לבנות שם בתים. ועד השכונה פנה לעירייה, לחברה להגנת הטבע ולארגונים נוספים הפועלים למען איכות הסביבה, ובסיועם הצליח לשנות את ההחלטה – הגינה נשארה במקומה!


גינת שלוש- נווה צדק
© קרדיט: ועד פעולה נווה צדק

גם אתם יכולים לפעול למען הדברים החשובים לכם באזור מגוריכם: אם בשכונה שלכם קורים דברים שאינם מוצאים חן בעיניכם, או, אם אתם רוצים שיקרו דברים שאינם קורים (למשל, שיבנו בה גן משחקים), אתם יכולים להשפיע. כשפועלים – מצליחים לשנות דברים!

תוכלו לקרוא עוד על פעולותיו של הוועד של שכונת נווה-צדק באתר של הוועד נווה-צדק שלנו

ביבליוגרפיה:
כותר: ועד השכונה
מחברת: גודמן, שירה
שם פרסום מקורי: אתר תל אביב
מחבר: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית. צוות גיאוגרפיה
תאריך: 2008
הוצאה לאור : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
בעלי זכויות: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הערות: 1. פרסום מקורי שנכתב עבור אתר תל אביב חוגגת 100 או שראה אור באתר תל אביב חוגגת 100.