צעירים רבים מכל רחבי הארץ, המסיימים את השירות הצבאי, מעוניינים לעבור לגור בתל-אביב, לפחות באופן זמני. הם יודעים שבתל-אביב יש יותר אפשרויות למצוא עבודה וגם אפשרויות הבילוי רבות יותר. ואכן בתל-אביב יש ריכוז גבוה ביותר של צעירים, בעיקר רווקים, כי לאחר שהם מתחתנים ויולדים ילדים, רבות מן המשפחות הצעירות עוזבות את העיר, ועוברות להתגורר במטרופולין או אף מחוצה לו, כי שם הן יכולות לקנות דירות גדולות במחיר זול יותר. וכך, במשך השנים, הלכה אוכלוסיית תל-אביב והזדקנה – משפחות צעירות רבות עזבו את העיר, והתושבים שנשארו בה הם יותר ויותר מבוגרים וקשישים. 17 מבין כל 100 תושבים בתל-אביב הם בני 65 ומעלה, לעומת 10 בלבד מבין כל 100 תושבים באוכלוסיית ישראל כולה.
אוכלוסיית תל-אביב אמנם מבוגרת, מספר הילדים קטן יחסית, אבל בשנים האחרונות מתחולל שינוי. יותר ויותר משפחות צעירות מחליטות להמשיך להתגורר בעיר גם לאחר הולדת הילדים. כבר היום אפשר לראות את השינוי הזה. למשל, לפי הגידול במספר הילדים הלומדים בכיתות א' בין שנת 2000 והצפי לשנת 2011:
שנה מספר תלמידי כיתות א'
2000 כ- 3600 תלמידים
2007 כ- 3900 תלמידים
2011 צפויים כ-6000 תלמידים
מן הנתונים בטבלה אפשר לראות שלפי הצפי, מספר התלמידים בתל-אביב-יפו שילמדו בכיתות א' בשנת 2011 הוא כמעט כפול ממספרם בשנת 2000 .
איפה גרים הקשישים והצעירים בתל-אביב ?
חלק גדול מן הקשישים – כמעט מחציתם, מתגוררים במרכז העיר. חלקם גרים שם מאז ומתמיד ואינם רוצים או שאינם יכולים לעזוב את מרכז העיר.
הצעירים נוטים אף הם להתגורר במרכז העיר, שם הם קרובים למרכזים של פעילויות התרבות והבילוי. גם בצפון העיר (צפונה לירקון) חיים צעירים רבים, בגלל הקרבה ולאוניברסיטה. החיים התוססים במרכז העיר והחברה שמגלה סובלנות לכל תושביה מאפשרים לקבוצות אוכלוסייה שונות, כמו צעירים וקשישים, לגור זו לצד זו.