פעם בשנה אפשר לראות ברחובות תל אביב ילדים ומבוגרים מחופשים בשלל דמויות, צחוק ושיר על שפתיהם, רעשנים ומוסיקה ממלאים את הרחובות, והאווירה שמחה. אך "זקני העיר" אומרים שפעם בפורים היה פה יותר שמח......
בפורים 1912 נערכה תהלוכת התחפושות הראשונה בתל אביב, שלימים הפכה לאירוע פורים המפורסם של העיר – העדלאידע.
התהלוכה הייתה פרי יוזמתו של מורה לאמנות תל אביבי, אשר גייס את שכניו ותלמידיו לתהלוכה ססגונית. התושבים (שהיו אז מעטים) התגייסו למצוות השמחה בפורים, והכינו תחפושות מרהיבות ובובות ענק שאתן צעדו בתהלוכה לאורך רחוב הרצל. ראש העיר של אותם ימים, מאיר דיזנגוף, נהג לרכוב על סוס בראש התהלוכה. העיר הייתה אז קטנה,וכולם הכירו את כולם. כל הילדים והוריהם הכינו במשך שבועות תחפושות ובובות לתהלוכה, ובחרו 'מלכת אסתר' שתלך בראש התהלוכה.
נכבדי העיר תרמו רעיונות למתן שם למסורת החדשה. השם שנבחר, עדלאידע, מופיע במגילת אסתר, בפסוק המצווה על היהודים לחגוג ולשמוח עד לא ידע – עד שלא ידעו להבדיל בין המן הרשע למרדכי.
משנה לשנה התהלוכה גדלה, הורחבה והושקעו בה יותר מאמץ וכסף. הוקמה ועדה מיוחדת שדאגה לרמה האמנותית של האירוע. כל שנה הוועדה הייתה בוחרת נושא אחר לתהלוכה, למשל: חקלאות, עדות, עלייה; ציירים היו מכינים ציורי ענק ושלטים; אנשים היו מקשטים את בתי העיר בדגלים ופרחים; וברחובות התקינו תאורה צבעונית.
תל אביב של שנות השלושים של המאה הקודמת מנתה כבר תושבים רבים (קרוב ל-100 אלף). רבבות אנשים השתתפו באירוע, כי הוא התפרסם בישראל כולה, ואנשים מכל קצות הארץ הגיעו לחזות בתהלוכת פורים.
ב-1936 ביטלה העירייה את תהלוכות פורים מסיבות שונות, ורק בשנות החמישים חודשה מסורת העדלאידע.
בימינו העדלאידע מתקיימת רק מידי פעם. העירייה וקבוצות אחרות מפיקות בפורים "הפקת רחוב" .
וזקני העיר משקיפים ואומרים: "אח, פעם היה פה שמח....."